Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy haza van-

2009.04.01

EGY HAZA VAN

 

 

 

Kézzel fogható távolságban vagyunk a 2010 es parlamenti választások előtt. Mai tudásunk szerint két oldal között választhat az ország. Nem jó és rossz, vagy rossz és kevésbé rossz, mert mindkettő, ugyan annak a rosszpénznek az egyik és másik oldala. Nincs meg az egyensúly. Nincs jin és jang. Nincs fekete, fehér. Nincs pozitív, negatív. Nincs világos és sötét. Nincs kuruc és labanc. Nincs igazi VÁLASZTÁSI lehetőség. Ma a megkérdezettek 90%-a azt mondja, hogy mivel nincs választása, inkább el sem megy szavazni. Nem adja a voksát ahhoz, hogy a jelenleg hatalmon lévők, és az arra, annyira ácsingózók az ő szavazatával is játszhassák tovább kisded, ország romboló és nemzetgyalázó játékukat.

 

És sokaknak úgy tűnik, hogy nincs kiút.

 

Hol van a tőkeerős magyar középosztály, vagy a jómódú magyar parasztság, akinek az anyagi segítségével, szembe lehetne szállni a jelenlegi politikai hatalmasok korlátlan pénzügyi lehetőségeivel?

 

Sajnos sehol, gondoskodtak róla, hogy ilyen ne alakulhasson ki. Pénze ma Magyarországon csak a politikusoknak és a hozzájuk közel állóknak van. Nekik persze semmilyen érdekükben, és ezért a legkisebb szándékukban sem áll a jelenlegi helyzeten való változtatás.

 

Milyen sansza lehet ma bárkinek Magyarországon bekerülni a parlamentbe és ott döntési pozícióhoz jutni, a jelenleg ott tartózkodókon kívül? Ennek az esélye sokak szerint a nullához egy igen közeli érték.

 

Tehát nincs esélyünk, hogy sorsunk irányítását valóban a kezünkbe vegyük, és Magyarországon a magyar érdekeknek megfelelő törvényi keretek között élhessünk? Nincs esélyünk, hogy a gengszterváltás után valódi rendszerváltás legyen?

 

Vagy talán mégis?! Vagy csak ki mehetünk Nemzeti Ünnepeinken az utcára, ahol megfelelően irányított provokatőrök hathatós közreműködésével csőcseléket csinálnak belőlünk?

 

Mit tehetünk?

 

Lassan arra sincs pénze az emberek többségének ma már, hogy kenyérből jól lakjon, nemhogy egy költséges méreg drága kampányt támogasson. A jelenlegi parlamenti pártoknak erre milliárdjaik vannak. A pénzen kívül ráadásul még ott van nekik, az írott és az elektronikus médiák teljes támogatása a háttérben. Hogyan vehetnénk velük fel a versenyt?

 

Horror áron épülő autópályák, gigantikus völgyhidakkal, virtuális alagutakkal, aranyárban épülő metró. Viszik a pénzt, na meg persze nyílván vissza is csöpög belőle a pártkasszákba. Mind ezek mellé jut még egy „kevéske” elmutyizott támogatási pénz is. Van miből reklám hadjáratot szervezni, kampány körutakra költeni, fizetett televíziós szerepléseket vásárolni, számukra megfelelő, pozitív, politikai ellenfeleikről negatív újságcikkeket íratni.

 

Mi az egyszerű választópolgárok lehetősége, akik esetleg mást szeretnének?

 

Vagy csak újfent meghallgathatjuk a jobb és a bal hazugság áradatait, ígéret folyamait és megint csak választhatunk kettőjük között?

Bármelyikük kerül hatalomra, képtelenek együtt működni, képtelenek kompromisszumot kötni, képtelenek az ország érdekében, vélt vagy valós sérelmeiken felül emelkedni. Az ott lévők nem buta emberek, de szellemi tőkéjük nagy részét a másikkal való küzdelem, és a pénz begyűjtése emészti fel, ahelyett hogy az országot vezetnék jó irányba.

 

Pedig milyen jó lenne jól, jobban élni. Nem pazar gazdagságban, csak anyagi és jogi biztonságban. Ne kelljen aggódni a hónap elejei csekkek miatt, hogy be tudjuk-e azokat fizetni vagy sem. Lesz-e miből, enni adni a családnak vagy sem. Meg kapjuk-e jogos járandóságunkat a becsületesen elvégzett munkánk után vagy sem. Ki leszünk-e téve a különböző szakhatóságok kényének kedvének vagy sem. A multinacionális cégek maradnak-e továbbra is a kedvencek a magyar vállalkozók helyett? Lesz-e végre Magyarországon gyors és hatékony igazság szolgáltatás, vagy csak lassú semmit nem érő jogszolgáltatás marad? Jogos kérdések? Igen! Kaptunk az elmúlt húsz évben ezekre elfogatható magyarázatokat? Nem!

 

Jól élni = nyugodtan élni, dolgozni. Erre vágyunk, nem többre. De ezzel azt hiszem, így van még több millió ember ebben az országban, a többség.

 

De emberek, hiszen ez a több millió ember A TÖBBSÉG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És emberek, AZ a többség MI VAGYUNK !!!!!!!!!!!!

 

Az a többség az, aki végül is választ! Az a többség, akinek a kegyeiért könyörögnek jelenlegi nagyjaink, aljas hazugságaikkal, és az a többség, akit majd köpnek szemen a választások másnapján! Az a többség akiBŐL jól élnek, és nem az a többség, akiÉRT élniük kellene.

 

Mit tehetünk hát? Semmit? Valóban? Vagy talán mégis? Ha igen, hogyan? Nem, nem én vagyok, aki ezt megmondja! Én nem! De MI, megmondhatjuk! MI, igen!

 

Van még rá időnk bőven. Fogalmazzuk meg közösen, hogy MI, mit szeretnénk!

 

Az internet lélekromboló hátrányai mellett használjuk ki elvitathatatlan előnyeit!

 

Találjuk meg egymást! Találjunk egymásra! Fűzzük össze gondolatainkat, rakjuk össze lehetőségeinket, tudásunkat, ötleteinket. Ne egy szűk irányított "elit" mondja meg nekünk, hogy nekünk mi a jó. Gondolkodjon együtt több millió magyar agy. Használjuk ki a népi bölcsesség erejét, alkossunk közösen programot, mondjuk meg Mi, hogy Mi mit akarunk, aztán álljunk ki mellette és álljunk ki EGYMÁSÉRT! Az írott történelem folyamán, annyiszor csapta már be, hagyta cserben a Magyar a Magyart. Mutassuk meg, hogy képesek vagyunk egy célért összefogni és a mellett kitartani. Ez még a történelem során soha nem sikerült. Itt az idő! Ébredjünk fel a balsors, akit régen tép önsajnáló állapotából! Vegyük végre észre, hogy senki, de az égvilágon senki sem fogja nekünk elhozni és az ölünkbe ejteni a víg esztendőt. Segíts magadon Ember, és az Isten megsegít!

 

Alkossunk közösen programot, válasszunk magunk közül vezetőket! Annyi, de annyi tisztességes, okos és tehetséges magyar ember vergődik a tehetetlenségtől gúzsba kötve! Találjuk meg Őket, tegyük lehetővé, hogy meg találjanak minket, hogy megtalálhassuk egymást!

 

Én vágyom a jobb után! És Te is! És Ő is. És Mi mindannyian!

 

Mit is mond nagyszerű költőnk Váci Mihály?

 

 

Nem elég jóra vágyni:

a jót akarni kell !

És nem elég akarni :

de tenni, tenni kell !

A jó szándék kevés !

Több kell - az értelem !

Mit ér a hűvös ész ?!

Több kell - az érzelem !

Ám nem csak holmi érzés,

de seb és szenvedély,

keresni, hogy miért élj,

szeress, szenvedj, remélj !

 

 

Emberek, akkor ne csak vágyakozzunk, tegyünk! A józan eszünk persze azt mondja, nem sikerülhet ez az egész! De ide több kell, érzelem. Valódi érzelem! Elhivatottság! Felejtsd el a józan gondolkodást! Borzongj bele a lehetőségbe és tedd hozzá az ügyhöz saját magadat. Bíz a többiekben, hogy Ők is ezt teszik. Küldd tovább ezt a levelet, ha egyet értesz vele, de ne tíz embernek, hanem száznak, ezernek, ahánynak csak tudod! Ha van módod terjeszteni, terjeszd más módon is, mint a háló. Ha van módod kinyomtatni, tedd meg! Ha csak egy példányban van lehetőséged, akkor csak annyiban, és add a szomszéd néni, bácsi kezébe. Valóban mindenkihez el kell, hogy jusson, ahhoz is, akinek nincs számítógépe! Mindenkinek tudnia kell, hogy mit szeretnénk, hogy mit akarunk! Szerezz kapcsolatokat, nyerj meg ismert, még be nem sározódott embereket. Főleg olyanokat, akik járják az országot, és előadásokat tartanak embereknek. Szükség van reklám felületekre, reklám lehetőségekre, ötletekre. Számítógépes és grafikai megjelenítőkre. Szükség van tisztességes jogászokra. Szükség van papírra, nyomdászra, meg mi minden másra. Szükség van mindenre és mindenkire, aki jó szándékkal áll a kérdéshez.

 

Azt javaslom, próbáljuk meg, fiúk, lányok, férfiak és asszonyok, nagypapák és nagymamák, MAGYAROK! Mit veszíthetünk? Legfeljebb a jelenlegi semmire kellő politikai nomenklatúrát, akik már bizonyították alkalmatlanságukat!

És ha nem sikerül? Akkor is legalább megpróbáltuk. Attól még a gyerekeink szemében nézhetünk. De, ha meg sem próbáljuk????????????

 

Gyógyítsuk meg Nemzetünk ezer sebből vérző, mesterségesen szétmarcangolt, kétfelé szakított testét. Ne hagyjuk, hogy a következő választások ürügyén végleg egymásnak fordíthassák a Magyart a Magyarral. Ne hagyjuk, hogy újra a barikádok két különböző oldalára tereljenek bennünket. Ne hagyjuk, hogy újra barátságok szakadjanak meg, családi kötelékek lazuljanak, bomoljanak fel, nemzetáruló, sötét szellemű politikusok miatt.

 

Mi az, amit még ígérhetnek nekünk, és azt mi megint készséggel el is hisszük nekik? Mi?

 

A lelkünket, megmaradt tisztességünket, szikrányi önbecsülésünket már nem adhatjuk nekik! Ezek az utolsó kincseink! A családi ezüst! Ha már ez sem lesz, már csak a puszta, sivár, kiégett, meggyötört, beletörődő életünk marad. Egy ideig.

Mutassuk meg, hogy ismerjük annak a szónak a jelentését, hogy egység! Mutassuk meg, hogy különbséget tudunk tenni a hatalom szeretete és a szeretet hatalma között. Mutassuk meg, hogy képesek vagyunk ismeretlenül is szeretni egymást, mert a nélkül nem tudjuk véghezvinni. Mutassuk meg határainkon kívül rekedt véreinknek, hogy létezik az Anyaország, mert van még tartása. Tartozunk nekik ennyivel sok évtizedes kitartásukért, a sok megaláztatásért, amit elszenvedni kényszerültek gőgös idegen hatalmak szorító markában. Rendezzük végre az adósságot velük szemben is. Nézzük meg, mit kezdenek a hatalmasok a pénzükkel a szavazataink nélkül?

 

Ne legyünk kishitűek! Nem elég a parlamentbe kerülni! Meg kell nyerni a választásokat!

 

Számítsunk sokkal jobban a nőkre! A BÜÜN az ősi magyar vallás szerint, az a társadalom, amelyik kirekeszti a döntés hozatalból a nőket, az kirekeszti az értelem kétharmadát és a megérzések háromnegyedét.

A nők általában az igazságot és nem az igazukat keresik. Nem lenne háború a földön, ha nők irányítanák a világon a politikát. Nem született még meg, az az anya, aki a könnyek, és kínok között megszült testének egy darabját önként odaadná katonának.

A Magyarság megmaradása a tét. Megmaradunk, vagy elbukunk, és velünk együtt a világ. Mert ez a magyarok feladata a világban, megmutatni az utat. Kivezetni saját magát és az emberiséget a sötét útvesztőből.

 

 

Megalakítottuk az

 

EGY HAZA VAN

Civil szövetséget

 

a MI szövetségünket, a JÓZANÉSZ szövetségét!

 

Érezd a sajátodnak, segítsd, támogasd, küldd tovább, TERJESZD a hírét! A jövőd, a jövőnk, gyermekeink, unokáink jövője a tét!

 

Kérünk téged, hogy erről az írásról készíts egy másolatot, ha módod van rá akkor többet, s add át másoknak is.

 

Köszönet érte!

 

www.egy-haza-van.hu

 (üzemel 2009.március végétől)

 

tehetsz.erte@gmail.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.