Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A belső ember utja Jézuson keresztül

2009.08.17

http://www.teremteni.eoldal.hu/archiv/iobrazek/283

Mielőtt Jézus megkezdte küldetését élt egy Keresztelő János nevű ember Jézus rokona, a Jordán partján tartott beszédeket és keresztelt.Nyers jámbor jellem volt,ki hol imában böjtölésben a legkeményebb életet folytatta.

A Jordánban való keresztelés a benső megtisztulást szimbolizálja.Amikor naplemente közeledett Jézus látta,hogy nagy tömeg van János körül,maga is odament és megkeresztelkedett-valójában egy megnyiláson ment keresztül-melyet"ez az én szeretett fiam"mondat tükröz a legjobban.Ekkor jöttek meg első tanítványai-barátai is,kik János régebbi tanítványai voltak:András és egy rejtélyes idegen-nagy valószínűséggel János.

Ezután történt,hogy Jézus 40 nap és 40 éjjel elvonult és egy tisztulási folyamaton esett át.Mikor már teljessen elérte belső magját,elé álltak saját létének legnagyobb korlátai,melyekkel szembesülnie kellett:

1 A fizikai testre irányult,hogy Jézus mennyire tudja elengedni az anyagi korltait.Mert ha beleragadt volna ebbe a korltba nem hallotta volna saját belső hangját.

2.Szellemi szinten történt,hiszen itt saját egyéniségét-kiválasztottság tudatát kellett háttérbe vonnia a teljességgel szemben.Erre azért volt szükség,hogy ne saját magát tekintse csak,hanem legyen nyitott a világra és mindenre-mindenkire ami létezik.

3.Ez a lelket célozta meg,már teljessen kinyilva meglátta az egész világot,és ez a próba az uralkodásról szólt,melyet ha nem adott volna fel,nem lehetett volna igazi lelki vezető csak egy diktátor ki saját hasznát üzi,nem értett volna meg mi is az igazi szolgálat,az igazi célja küldetésének-küldetésünknek.

Mikor mindezen tuljutott elérte a tudat legmagasabb fokát,lehullotak korlátait és nemcsak legbelső hangját de a lét hangját is megértette,eggyé vált vele.

És ez nemcsak az ő utja,de mindenkié aki saját belső utját követi.

Videó:http://www.youtube.com/watch?v=MTbVVbDpGzM

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.