Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A divat és önmagunk becsapása

2010.05.18

http://holnaputan.org/wp-content/uploads/2009/11/3-monkeys.jpg

A divat egy nagyszerű módja annak,hogy csaphatjuk be magunkat.Hiszen megmutatja sok esetben,hogy nem a belső szépségét keressük,hanem külsőségek közé rejtőzünk.

A külső szépség persze nem rossz,ha az belülről fakad.

Viszont gond,ha a belső szépség hiányából fakad és csak palástolja önmagunkat.Pl.ha csak egy ruhát azért húzók fel,hogy megmutassam nem vagyok átlagos,hogy én több vagyok,mint te,vagy mellműtéteket végeztetek,hogy önbecsülésemen javítsak hát elég nagy gáz,mivel az eredmény és a kívánt cél olyan messze fognak állni mint makó jeruzsálemtől:-).

Ilyenkor olyan,mintha házat akarnánk építeni alap nélkül,és az alap nem más,mint önmagunk.Ilyenkor,ha jönnek az első nehézségek minden összeomlik.A ruhák,a smink nem fogja össze a házat,a színház összeomlik.

Építsünk inkább belülről-kifelé egy olyan templomot,mely fényként hat kifelé,boldogságot ad a világ számára.

Szerintem ez az amit a divatnak képviselnie kéne,de ha ezt képviselné valójában megszűnne hiszen nem lennének szükség álarcokra,és mindenki egészséges-épp lelkületű-tudatú lenne.

Ezen kívül szerintem nem igazán hasznos,ha más mondja meg mitől kell boldognak lennem,hogy is kell kinéznem-gondolkodnom.Hiszen ezt csak te tudathatod igazából,persze ha megismerted és felvállaltad önmagad.

"Vesd végre le a felesleges ruhákat és légy önmagad".

"Ne a divat miatt légy valaki,hiszen a valaki már benned van,és alig várja,hogy felismerd önmagad"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.