Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A feng-shui és a Ji-king összekapcsolódása

2009.03.08

A Feng-shui az elrendezés kinai művészete,eredete 3 ezer évre vezethető vissza.A szó jelentése száé ás viz.A Feng-shui a külső formákat alakitja át belsővé-harmónikussá-egészségessé.Mindezt a formátlanságot-deformitások átalakitásával.Ha pedig ez megtörténik az életünk is jobbá válik.A feng-shui szabályrendszerek pedig szimbólumokat is kaptak.

Fekete-teknős:-északot szimbolizálja

Vörös Madár:-dél

Azur Sárkány:-kelet

Fehér tigris:-nyugat

A feng-shuiban a sárkány a leghangsúlyosabb tényező,ez határozza meg az ember szerencséjét.

A sárkány szimbólum a hermetikus irodalomban,mint a Logosz,az isteni gondolat megtestesülése jelenik meg.A kinai sárkány pedig a legfőbb bölcsesség,a hallhatatlanság,a gyógyitó erő birtokosa,valamint kelet,az erő áramlásokon keresztül töltődik.

Ha megteremtjük a harmóniánkat a környezetünkben,az emberi kapcsolatainkban,belső világunkban,akkor a chi elkezd körülöttünk áramolni,megujit bennünket.

A chi pedig 5 elemre bontható fel,föld,fém,viz,fa,tűz,amelyek épithetik és rombolhatják is egymást gondolkodásunkat,tetteinket,következményeként.

A I Ching a Változások könyve,eredetileg jóskönyvként használták.A változások knyvének jóslatai azt mondják meg,hogy egy adott helyzetben milyen fejlődési utak lehetségessek,és ezeknek mi lehet a következménye.

A változások könyvével behatolhatunk a világ,a természet, a szellem mélységeibe.Belülről kifelé figyelsz ha használod.A I Ching jóslatai 8 trigramból kialakitott 64 hexagramra épülnek.A trigrammok jelenitik meg az univerzum végtelenül sok elemét és elsősorban a természetet szimbolizálja.

A Feng-Shui tájoló rendszere pedig a I Ching trigramján alapul.

1 Sen-Család-Viharos erő

2 Szun-Gazdagság-Örök szél

3 Li-Hirnév-Terjedő tűz

4 Kuan-Házasság-Befogadó föld

5 Tui-Gyerek-Alkotókészség-Örömteli tó

6 Csien-Segitőkész emberek-Az ég

7 Kan-Karrier-Mély viz

8 Ken-Tudás-Bölcsesség-Hegy

Ahogy,pedig ezeket az összefüggéseket olvassuk rájövünk a természet és mi egyek vagyunk.Igazi elválaszthatatlan barátok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.