Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az élet viharai

2009.11.29

http://www.ujexodus.hu/images/7/3/12peter.jpg

Az élet viharai a szívvel vannak összefüggésben.Hogy,mi a szív,akkor érted meg,ha behatolsz egy hurrikán szívébe.Körülötte minden tölcséresen örvénylik,fákat csavar ki,házakat sodor el,felhőket gyűjt maga köré,de itt belül valahogy mégis csend van-valami változatlan-.

Ha ezen a természeti képen meditálsz,rájössz arra,hogy te is így működsz.

Erről szól Jézus a vihrban lévő természeti kép,amikor mindenki aggódik,körülötte félnek ő pedig nyugodtan alszik,fel sem akar kellni,hiszen ő nem fél-békében él-.

Sőt mikor felkeltik,nem ijed meg,csak ennyit mond,legyen csend és körülötte lecsendesedik a vihar,belső lénye mely összeköttetésben van mindennel,elegendő ahoz,hogy minden önmagává váljon.És ez nem csoda,hanem a valóság,az ember igaz léte,ha félelem nélkülivé válunk magunk is eggyé válunk mindennel-lásd egy pillanatra Péter apostol is jár a vizen,amíg nem félt:).

Amikor elméje elkezd korlátokat építeni elkezd merülni,Krisztus utánna nyúl és azt mondja,miért nem hiszel magadban és kihúzza a fuldokló Pétert a habok közül.

Mi is megannyiszor így vagyunk az életben elmerülünk,mikor nem hiszünk magunkban-mikor félünk-,mihelyst ez feloldodik azonnal képessek vagyunk járni,akár a tenger hullámain is:).

Mert valójában mind csodálatosnak,tökéletesnek születtünk,csak aggályaink választanak el ettől a léttől.

Hisz minden a kis dolog összeségében rejlik:).

Videó:http://www.youtube.com/watch?v=XQ2ckrTaneM

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.