Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Falak között

2010.05.01

http://cotcot.hu/assets/0000/7315/kutya_02_640.jpg

Ezt az írást egy délutáni laza sétám ihlette:-)

Itt nem a rohanó világról,emberekről,száguldó kocsikról szeretnék beszélni,hanem arról,hogy félelmeink milyen szépségeket építenek magunk köré.

Kezdjük,hát kívülről.Díszsövény-drótkerítés,kamerarendszer,hatalmas vasajtók,talán még áram is van benne,manapság ez is benn van a pakliban:-).

Mint egy háborús környezetben,jó pár ember annyira félti jelen életminőségét,hogy képtelen kikapcsolódni.Legszívesebben egy egérlyukba bújna,ha tehetné.

Élete nem is mondom stresszek között zajlik,néha még az alvás is luxus lehet a számára.

Hát,hogy mit csinál,hát felkel,reggeli,talán még mond a feleségéhez pár jó szót,aztán elkezdi a pörgést a diliházban.Mert ő ennek látja a környezetét,néha legszívesebben tépné a haját az úton,ha egy-két lassabban közlekedőt meglát.

De hát telnek múlnak a napok,ő sem lesz fiatalabb,meg okosabb,berögződnek a minták,na meg nyom nélkül sem múlik el semmi.

Jönnek a stressz okozta betegségek,a fáradtság,magas vérnyomás-koleszterin szint növekedés stb.Aztán meg a patika és a siránkozás,hogy miért ilyen az élete,meg ilyen drágák a gyógyszerek,kívül keresi a bűnbakot,ahelyett,hogy végre megállna és magába tekintene.

Ha pedig még a falak mögött hörgő kutyákra is figyelünk,felmerül a kérdés:

"Ha ilyen a kutya,milyen lehet a gazdája".

"Ember figyelj és lassíts amíg teheted,hidd el megéri".

Videó:http://www.indavideo.hu/video/Stressz_a_munkahelyen

http://www.indavideo.hu/video/Munkahelyi_stressz_5/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.