Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karma mint tett

2009.02.28

A karma,mint tett

A karma hasonló a bumeránghoz,amit az ember eldob magától,az előbb vagy utóbb visszatér hozzá.Ha müködését vizsgáljuk rájövünk,nincs elhibázott élet,minden mindennel összefügg és harmóniára törekszik.Nem véletlen tehát,hogy az ember kedveli a harmóniát,kutataj a forrását.Pedig ott van előtte,magában.Ebben segitségére van a karma,mint univerzális önismereti eszköz.

A karma vizsgálatával az ember előbb vagy utóbb magára ismer.Lassan megpillantja önmagában igazi eredetét,saját fényét,megtalálja önmagát.

A karmát nem szabad leszűkiteni csak a fizikális tettekre,hanem beletartozik mindenféle szóbeli,mentális,lelki megnyilvánulás is ami az emberben zajlik.Erre utaé Jézus,amikor azt mondja,nincs olyan titok,ami ki ne tudodna.Nézd meg az embert és életét és rájössz mennyire ismeri,vállalja fel magát.Mert minden fát gyümölcseiről ismersz meg.

A karma nem isteni büntetésként kell nézni,hanem mint a legnagyobb ajándékra,isten szeretetére,hiszen a tanulásunkat,fejlődésünket szolgálja.

Pál apostol szerint::Az istenben hivő embernek minden a javára válik.

A karma,tehát az univerális törvények elvetéséből ered.A karma nem más,mint kozmikus iránytű,amely kiegyenlitésre törekedve próbál visszavezetni bennünket a helyes irányba.

Arra az útra,amelyről egykor letérve megtörtük az univerzum és köztünk lévő harmóniát.Mert mindenki és minden harmóniára lett teremtve és minden-mindenki erre törekszik,hogy ezt fenntartsa-visszaállitsa-lásd egész-ség.

A karma a tettek érdemarányos visszahatása.Ugyanolyan erővel és ugyanolyan módon kapom vissza,ahogy adtam.A karmának nem a büntetés a célja,hanem,hogy az ember megtapasztalja bőrén,amit gondolt,tett mások és önmaga felé.

A karma segit nekünk,hogy felépitsük testünk-lelkünk-szellemünk egységét,harmóniáját.Amig van az embernek karmája,nem érheti el a tökéletességet,hiszen "részletekből"áll,még nem egész-séges.Sőt mai életkörülményeink,egészségi állapotunk,külsönk,életünk történései hűen tükrözi tetteinket.Illetve energia háztartásunkra is nagy kihatással van,a negativ dolgok leszivják energiaszintünket,mig a pozitivak felturbozzák,emelik azt.De tudnunk kell mind a pozitiv mind a negativ cselekedet karmaépitő.A karma olyan mint egy mérleg,célunk az,hogy azt egyensulyban tartsuk.A karmától való megszabadulás belső akarati szabadságunk felébredésével kezdődik.Attól a pillanattól kezdve,hogy sem jó,sem rossz szándék nme vezérel bennünket.Ez akkor történik meg,amikor már nem az egonk vezérel szánéktól-vágyaktól telitve,hanem legbelső énünk csak teszi a dolgát.

Amikor igy tudunk élni"megvilágosodunk"-ez nem egyes emberek kiváltsága,hanem mindenkié,bár az uatat mindenkinek magának kell kitaposnia.

Érdemes elgondolkozni ezeken a Krisztusi gondolatokon a fenntiek tükrében:a madaraknak,rókáknak van hol aludniuk,de az ember fiának nincs hol lehajtania a fejét.Ti 346 évig épitettétek fel a templomot,romboljátok le,mert én 3 nap alatt felépitem-ujjá teszem.

Vagy egy buddhai gondolat,amikor márával beszélget,tervező többet már nem épitesz nekem házat,legyen tanuságom a föld.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.