Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Növekedés és csökkenés

2009.02.28

Növekedés és csökkenés

Az élet természetes velejárói.Mindig is növekedéssel kezdődik az élet,és már születésünkkel megkezdődik és egyfajta minőségi változást is jelent,majd egy idő után a csökkenésbe fordul át,ezzel jelezve az élet mulandóságát és megtanitva a lemondást.Mert melyik fa az amelyik állandóan virágzik,vagy a nappalt nem váltja e az éjszaka.

Tehát külső dolgok változása és ciklikussága ami megfigyelhető.Az élet állandó körforgásban van.Ezt tudta Jézus és Keresztelő János is.

János:mert nekem csökkenem kell,neki viszont erősödnie kell.De Jézus is tudta ezt,tisztelte János eredményeit:a prófétánál is nagyobb ő.

Tehát az emelkedés és csökkenés a harmóniáról szól,ez az élet egy nagy misztériuma.És ezt itt tanulhatjuk meg legjobban a földön,azáltal,hogy éljük az életünk.

De ugyanez igaz szellemi szinten is,mindig új és új gondolatok,kultúrák jönnek teszik még szinesebbé,egyedibbé a világot.Ez is a körforgás része.A feladat,hogy a régi helyet adjon,támogassa az újat.Mig az ujabb kulturák feladata,hogy tiszteljék a régebbit,sőt épitkezzhetnek rá és eredményeire.

Lásd Jézusnál az ó és újbort:nem kell szétszakitani a régit,hagyni kell az ujat pedig épiteni.

Ez az irás a megbékélésre szólit fel egymás irán.Nekem szerencsém van,hiszen abban a korban élek amikor egy ilyen folymat elindult és hogy minden kulturából-irányzatból vannak ismerőseim-barátaim igy van rálátásom a dolgokra.

Egy hid vagyok a különönböző kultúrák között,mely átivel folyokon,országokon,hegyeken és völgyeken.Feladatom,hogy megértsem-megértesem,nem a különbséget kell nézni,hanem ami összeköt mindannyiunkat és ez a mindennél nagyobb szeretet,ez minden közösség,család összetartó ereje.

A szeretet nélkül nincs világ,ország,nép és család,sőt te sem.Ami nem szereteten alapszik az felbomlik,nem müködik.

Élj tehát békével,jár nyitott szemmel a világban és hasd át szereteddel minden léptedet,mert tud minden lépésed a világban meghatározó erejű.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.