Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rohanó élet

2009.03.23

Az ember élete állandó rohanással van tele.Futunk minden után,hisz hajtja őket a vágy,a félelem és az aggódás.Aggódás amiatt,ha nem sikerül mások mit szólnak,félelem attól,hogy ez nekem nem sikerül és vágy,hogy minden az övék legyen.

Emiatt van,nem figyelünk egymásra,elmegyünk nap mint nap egymás mellett anélkül,hogy egyszer végre azt mondanánk,vagy legalább is megkérdeznénk magunktól és a másiktól neked mire van szükséged.

H ezt megtudnánk rájönnénk,hogy mindannyiunkat egy igazi vágy hajt a megfelelés vágya.

Miért is szeretnénk megfelelni,hát azért,hogy szeressnek minket.Ezért is hajtunk mindig,hisz azt hisszük,ha nem tennénk,nem mi lennénk az elsők nem szeretnének minket.Persze ez egy csapda,hisz háboruságot okoz 2 szeretet lény közt,ami eltávolodáshoz vezet.

Megzavarodtunk ebben a harcban,nem ismerjük fel egymást,és az egyetlen valódi nyelvet a szeretet nyelvén.Bábeli zűrzavar van bennünk és körülöttünk.

A rohanás az élet megnem értéséhez,önmagunktól eltávolódáshoz vezet,melyek akadályként,dogmaként,szabályként,korlátként vannak jelen életünkben.

Megkülönböztetjük egymás bőrre,felekezetre,nemre való tekintettel akárcsak az irgalams szamaritánus esetén,képessek vagyunk elmenni egymás mellett anélkül,hogy észre vennénk a másikba önmagunkat.Mert hát egyek vagyunk a szeretetben,egy a mi Atyánk,a mind-egység.Lehetünk mindannyian bajban,lehet,hogy egyszer hozzánk kell lehajolni majd.Kérdezzük meg magunktól,nehéz lenne lehajolni a másikhoz,vagy mi,hogyan éreznénk magunkat a másik helyében.

Ne gondolkozz a segitség formáján,hiszen benned a válasz.Lehet,hogy egy ölelés,vagy egy beszéd,akár gondolat,pénz stb.

A lényeg ad magad,nyilj ki önmagad felé.Hisz te-én vagyok!

Ha pedig igy van áljunk meg akárcsak egy percre is,nézzünk rá a másikra és mondjuk magunknak,ha ő én vagyok bennem a mendenség akkor minek rohanok.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.