Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tér és idő

2009.08.04

http://www.szepzold.hu/files/Image/szepzold2/szepzold2_023.jpg

Tér és idő csak látszat,elménk szüleménye.Egy tájékozódási pont,egy védelmi rendszer,mérő és segédeszköz csupán.

Ezt meditációban észre is vehetjük,amikor teljes a nyugalom bennünk és körülöttünk,megszűnik minden, megszűnnek a korlátok.Ilyenkor ott vagyunk,ahol lenni szeretnénk és abban a pillanatban amikor szeretnénk.

Hiszen a pillanatban vagyunk,mert magunk is a pillanat vagyunk.Ebben a pillanatban tudjuk alakítani jelenünket,jövőnket sőt múltunkba is visszamehetünk,küldhetünk jeleket-üzeneteket akkori önmagunknak ezáltal új lehetőségeket is teremthetünk gondolatainkkal.

Mert az idő és tér valójában rugalmas-hullámokként-rezgésekként érzékelhetjük.Mert a világban nincs egyenes,hiszen minden mozog.Lásd a növényeket,melyek a fény felé fordítják fejüket,a felhők arra mennek amerre viszi őket az áramlat.Csak az ember változó része nem akarja a változást,pedig mindig és minden változik.Ellene akarunk úszni az áramlatnak pedig az lehetetlen,inkább hagyjuk magunkat vinni,feküdjünk fel a lét áramlására,ne ragaszkódjuk formákhoz,a múlandósághoz.Tárjuk ki szívünket a világ felé.Hiszen a szeretet nem csak összeköt minket,hanem mi magunk vagyunk a szeretet itt és most,mert csak a pillanat van.

Tehát az idót és  tért ne külső lényként-tényként fogjuk fel,hanem szerves részként-részünkként amely valójában maga a pillanat.

Videó:http://www.youtube.com/watch?v=2ToLDiH1O7s&feature=PlayList&p=8E6458C230598A8D&playnext=1&playnext_from=PL&index=8

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.