Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Változásra hivatva

2009.03.03

Az ember élete folyton változik,olyan mint egy folyó,mely soha meg nem áll és célja,hogy az óceánba vagy tengerbe célba érve egyesüljön a nagy vizzel,a többi vizzel.Bár akadélyok,gátak szabják útját mégis túlnő rajtuk és egyenes irányba halad a célja felé.

Az ember is igy van,amikor félelmeit,rossz szokásait elengedi,akkor tud helyet biztositani a szeretet folyamának.Mert az ember mennyiségi és minőségi változásoknak van alávetve,ami a fizikai szinten lejátszódik normál esetben lelki szinten is megmutatkozik.

Ha pedig ez mégsem igy működik kapunk jeleket,betegségek formájában.Az emebr élete szép-lassan épül fel szenvedések utján talál rá az egsészség forrására.Aki nem más,mint önmaga.Persze ezt csak rengeteg tanulás,tévút árán éri el,kapaszkodokat keres.De amikor rájön,hogy önönmaga akadálya önmagának,áttör minden akadályt és egyenes irányban halad a célja felé.

Tudnunk kell a változásokhoz idő kell,kitartással és türelemmel érhetünk el jó,tartós eredményt.A csodák nem mindennaposak,nem megrendelésre működnek.

Például egy Zen gyakorló csak ül,nem vetit ki képeket,nem törekszik az angyalokkal való találkozásra.De mégis egyszercsak megtörténik az áttörés,a változás.Először lehet,hogy csak egy pillanatra,aztán lehet,hogy késöbb hosszas percekre.Minden a kitartó gyakorlás eredménye.Ezt tudja is a gyakorló,nem hiszi magát kiválasztottnak,másoknál különbnek.Mielőtt megvilágosodtál,és miután megvilágosodtál az életed ugyan marad,csak te változol meg pozitv irányban.

Nagyon hasznossak a változásban a szellemi közösségek is,hiszen az energiák összeadodnak a problémák együtt gyorsabban oldodnak.De mégis szükség van az egyéni gyakorlásra,amikor magam találkozom magammal és ezzel együttt hiányoságaimmal és pozitivumaimmal amit a változásnak köszönhetek.Tudnunk kell azt is,hogy a csoportos vezetet meditációban nem a vezető változtatja meg kliensét,csupán segiti,hogy tudattalan erői segitségével az ember ismerje fel és valósitsa meg saját magát.Hiszen a változásunk kulcsa önmagunk kezében van.

Spontán élmények is hirtelen változást,gyökeres átalakulást hozhatnak.Mindenkinél más-más válhat ki ilyen eseményt.Pl.a halálközeli élmény,amely során átalakul egész életünk,sőt addig meg nem lévő képességeink törhetnek felszinre.Valakinek tragédiákra,katasztrófákra van szüksége.Valakinek halálos betegségből kell felépülnie.Ezek az események azért történnek,hogy rádöbbenjünk létezésünk mélyebb céljára,értelmére.

A fejlődés nem csak felfelé,de lefelé,illetve stagnálás is előfordulhat.Elég csak megnézni a mai társadalmat.A gyors fejlődés és azonnali változás vágya egyidős az emberiséggel.Mai világunk pedig reklámok özönével hiteget,hogy ezt is el lehet érni,csak meg kell fizetni.A varázslóknak mindig jól ment az üzlet,és ez ma sincs másként.Jóval kevesebben figyeltek és figyelnek arra,aki a saját erőfeszitései árán járható utat igyekezett mutatni.Ma az emberek nagyon kényelmessek inkább követnek gurukat,vesznek beavatásokat,ahelyett,hogy önmagukon,önmagukkal dolgoznának.

Pedig a pillangó hasonlattal élve.valki látja,hogy egy pillangó ki akar bujni a bábjából.Megszánja és,hogy segitsen neki lefeszegeti róla a burkot.Csakhogy emiatt a pillangó szárnya nem tud megerősödni,és ahelyett,hogy szárnyra kapna a földön fetrengve elpusztul.

De akkor mit is tehetünk:1éljük a szeretet,mert a szeretet a leghatalmasabb erő,mely életet ad,magához vonz,utat mutat.Ne féljünk kimondani szeretlek.

2Éljünk az aranyszbály szerint,mely nem törvény,hanem a szeretet utmutatása,amit veled szeretnéd,hogy tegyenek azt tedd mással.És mivel mindünk más és más ez az alapszabály sem ugyanaz,nem általánositható.Röviden tedd amit a szived diktál.

3.Gondoljuk át hiedelmeinekt,szükségünk van rá.Ha nincs engedjük el.Ne féljünk elengedni,mert minden szakadás után ott van az új lehetőség,új kezdet esélye.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.