Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A keleti és nyugati irányzat

2009.06.10

http://kinaiorvoslas.hu/images/yy.gif

Valójában ilyen nem létezik,csak az emberi kultura és nemzeti öntudat hozta létre.

Mindegyik egyfajta utat mutat,példát tár elénk,hogy igy is lehet élni.

Lásd keleten Buddha,nyugaton Krisztus,tanitásuk viszont ugyanaz,sőt szerepük is.Ez a tanitás pedig nem más mint a szeretet és hogy légy végre önmagad,merj kinyilni elfogadni és adni a világnak magadból és magadat.

Nagyon jó dolognak tartom,hogy ennyiféle irányzat alakult ki,hiszen mindannyian máshogy élünk és gondolkozunk,de a célunk ugyanaz,önmagunk belső lényegének a megtalálása.

A nyugati ember amit imának mond,a keleti mantrának,amit a nyugati relaxációnak hiv,a keleti meditációnak.

Egymásra hatnak mind az emberek,mind a kultúrák.Átlépnek országhatárokon és időkereteken.Hiszen ahol ezelőtt pl.nem meditáltak ma több mint 1000-ren ismerik és teszik.Egymástól tanulva és egymás módszereit folyamat javitva müködik az orvoslás.Amit régen nyugaton elvetettek,pl,akupresszura,ma az orvosok is használják.

A keleti és nyugati misztérium vallások is hatnak egymásra,amit nyugaton Mithrászként tiszteltünk,keleten Zoroatrizmusként hivják stb.

Amit mi istennek nevezünk azt keleten Allahként,Krisnaként szolitják.

Számtalan hatás ér minket egymástól,változunk és változtatunk.Szemléletünknek rugalmassnak kell lenni,hiszen megértés nélkül nincs szeretet.Elutasásokkal pedig nem léphetünk előre,béke hiján pedig csak háborúk törhetnek ki,akárcsak régen.Mert amint bennt ugy kinnt is,ha folyamatos vita,harc vesz körül egy vallást,nézetet érdemes lenne befelé figyelni kicsit,mielőtt farkast kiáltunk a bárányra.

Ha pedig felismerjük magunkat,akkor itt és most elvethetjük egy szeretettelibb,békésebb élet magvait.Ne azt nézzük ami  szétválaszt,hanem ami összeköt.

Hiszen minden nézet,ut,vallás igazi célja,hogy ismerd fel magad,merd elengedni korlátaidat,amelyik nem ezt közvetiti hagyd arra már nincs szükséged.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.