Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Első lépéseim a Buddhizmus útján

2010.02.01

http://users.atw.hu/fenykeresok/honlap/honlap/irasok/egyeb/kepek/Amulettek-Es-Talizmanok/Amulettek-Es-Talizmanok-40.jpg

Kereszténynek születtem,sőt végig mentem a szertartásokon is-én így nevezem őket-keresztelés,áldozás,bérmálás stb-.Miért is szertartás,azért mert egy külső személy különböző begyakorolt mozdulatokkal"nyit meg valami felé",vagy legalább is az izmusa felé:).

Aztán szépen lassan cseperedtem,elkezdetm járni az utam,beleláttam sok dologba,és hát jött egy ötlet továbbtanulnák.

Na de hol?Hát,ha katolikus keresztény vagyok,érdekel a Biblia,akkor elmegyek Hitoktató nevelőnek.El is kezdtem a sulit,sok-sok felismerésem volt,de inkább ezt nem taglalom:).

A lényeg nem talátam meg benne amit kerestem,önmagamat.Nem adott kielégítő választ a tapasztalataimra az életre.

De,hát gondoltam nem adom fel ilyen könnyen.Nevelőapám régen sokat beszélt a buddhizmusról,illetve volt belelátásom valamelyest melllette a dologba.Úgy döntöttem megér egy próbát,hát fogtam magam és elmentem Pécsen egy központba.

Nagyon tetszett a dolog,a meditációk,az energatikai rész stb.Jártam is rendszeressen és,hát változgattam,mindaddig amíg a központ egy presszóvá nem vált-sörözések szinterévé.

Úgy éreztem nem ide való,ahol együtt meditálunk stb.,szerintem ha már piázásról van szó inkább egy beülős helyre mennék,vagy egy barátom házába.

Hát fel is hagytam a dologgal,bár a meditációk és változások folytatodtak egyénileg is.

Aztán egy szép napon egy érzés jött,mi lenne,ha elnéznék oda,mindenkinek meg jár az esély.

És nem döntöttem rosszul,azon emberek akik nem tudtak változni kipotyogtak,azon emberek pedig akik szívvel csinálták ott maradtak.És,hát maradtam,mindaddig míg haza nem költöztem.

Kaposváron felkerestem a központot és hát láss csodát,egy teljessen más közeg,itt nincs előítélet senkivel szemben,illetve mindenki a maga szintjén szívvel csinálja a dolgát,a meditációkat.Látványos változásokat produkálva.

Végszónak,csak annyit ez az út mint életfelfogás,mint gyakorlás szempontjából nagyon jó,tapasztalatokra épülő felfogás.Nem való azoknak akik menekülésre használják,vagy akik arra várnak,hogy őket más megváltja.

"A buddhizmus ott kezdődik mikor felmered ismerni,hogy mi is az itt és most,élni és tenni.Megmutatja az irányt és hagy,hogy felismerd önmagadat,nem térít,sőt elfogad".

Hát én így látom azt,ahogy a dolgok vannak.Ha te másként az is jó,mindaddig amíg nem válsz függővé valamitől-valakitől,mert a szerről lejönni nem könnyű:).

Videó:http://www.youtube.com/watch?v=0Q0EUNCcsKg&feature=fvsr

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.