Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hamis vallások és csoportosulások

2009.03.18

1.Mindegyik,amelyben túlsok a külsődlegesség:öltözet,tetoválás,szertartások,táncok,énekek.Különleges megkülönböztető nevek,cimek,rangok,jelzések.Mindaz,ami hangsúlyozza én különb vagyok,mint te.A külsődleges formák mögé rejtik tudatlanságukat.Túlmisztifikálják magukat,különlegesnek hiszik magukat és tudásukat.

2.Minden olyan szellemi irányzat,ami az egynt eltávolitja a saját kulturájától.Ha valaki hisz abban,hogy a születése nem véletlen,hanem karmikus,akkor nem akar más lenni,máshol és másokkal élni,mint ahová és akik közé született.Tudja,hogy akikkel él,találkozik van sorsszerű elintézni valója:a szülőkkel,rokonokkal,szerelmekkel,barátokkal.

3.Minden olyan szellemi irányzat,amely büszkévé teszi a hiveit.Különbnek érzik a maguk vallását,csoportját a másiknál.Elutasitják a másfajta gondolkozást,irányzatot.

4.Az ájtatoskodok,akik komoly arcot vágnak.Az élet fájdalmát tükrözik és nem ismerik a kikapcsolódást,öröm forrását.Vagy dühöt kap,ha más esetleg kételyét nyilvánitja ki az elvei ellen.Nem hallgat meg másokat,csak a saját igazát hirdeti.

5.Mindazok,akik függésben tartják tanitványaikat,hiveiket.Magukhoz akarják láncolni őket,nem ismerik el mások tanitását.Tagdijakat követelnek tagjaiktól.

6.Pénzért árulják az üdvösséget,beavatásokat adnak és nem nézik mg kiket avatnak be a spirituális dolgokba.Nem követel erőfeszitést a tagoktól,mindent könnyűnek mutat,megold helyettük ezáltal lelki függésben tartja őket vagy ami még rosszabb játszik velük.

7.Egyszemélyű,gurus,kiválasztottságot hirdeti.Igy külső fogodzkodókat ad,nem tanit meg az önálló életre,önállóságra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.