Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hol van az Isten?

2010.06.01

http://www.gportal.hu/portal/semigallery/image/gallery/1178788984.jpg

Annyian keresték már,hányan kérdezték egy nehéz helyzetben,hol van az Isten?

Én ilyenkor az mondom,miért talán elveszett?:-)Hiszen,ha bennem van és körülöttem,vagyis mindenhol,akkor nagyon elszakadtam a természettől és önmagamtól,amikor keresgélem.Vagyis nem tudom elfogadni és ezáltal felismerni-felfedezni önmagam.

Ilyenkor jönnek még a következő kivetítések az,például,hogy szar az élet és jönnek a különböző megfogalmazott nevek Jahve,Isten,Allah,Krisna na és az ő imádatukból származó viták és csatározások.

Pedig,ha látnánk,meglelnénk önmagunkban ezt a nyugalmat és biztonságot,nem lennének szükségek fogalmakra.Jézus és Buddha gondolatmenetét követve,miszerint az isten mindannyiunkban benne van és,hogy merjünk elengedni elvárásainkat és vegyük fel sorsunkat ez a lét is más értelmet nyer.

Na és még véletlenül sem mondták meg a tuti,az egyik imádkozott a másik meditált,a lényeg,hogy ott belül a lélek templomában találkoztak igazi valójukkal és megvilágosultak minden lét eredetéről.

Tehát nagyon jó,ha a fő csapásirány mindenkinél megvan,de még lényegesebb,hogy az egység útján mindenki egyenlő,nemre,fajra és nézetre való tekintettel,a többi csak az ego játéka csupán.

"Merd amikor Istent keresed önmagad keresed,és amikor megtaláltad,magadra is rátaláltál és ezen már semmi sem változhat".

Merd végre kinyitni a szemed és lásd meg a csodát magadban,a környezetedben-egy esőcseppben,egy madárban,vagy akár a szélben,hiszen ez mind az Isten igazi valójában fogalmak és határok nélkül.

"Mert bizony isten annyira szeretett minket,hogy bőrkötésben adott ki".:-)

Mert csak a szeretet a lényeg és annak megélése.Minél jobban éled,annál közelebb jutsz a tiszta isten fogalomhoz és ezáltal önmagadhoz.

Videó:http://www.youtube.com/watch?v=76HsldR7Zz4

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Batthányi úr 121

(Fldvári Béla, 2015.12.22 06:32)