Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Juddy Krishnamutri

2009.04.18

Édesapja körzeti elöljáróként dolgozott,és a Teozófiai Társaság tagja volt.A Teozófiai társaságban ismerkedett meg C.W.Leadbeater és Annie Beasan-tal,akik felfedezték őt.

Abban hittek,hogy a fiú Maitreyának,a világ tanitójának közvetitője lesz egyszer,igy Leadbeater magára vállalta neveltetését,megtanitotta a helyes viselkedésre,és eljövendő munkájának alkalmas eszközévé tette.

Krishnamurti neveltetésének része volt az is,hogy éjszakánként asztrális látogatásokat tett Leadbeaterrel,Kuthumi mester,Leadbeater hallhatatlan tibeti gurujának lábainál.Hamarossan Annie Beasant is a szárnyai alá vette,igy tovább folytatodott spirituális oktatása és beavatása a Mesterek Fehér Testvériségébe.

Krishnamurti Angliában,Franciaországban,Indiában,Ausztráliában tanult és tizennyolc éves korától kezdve fokozatossan eltávolodott Leadbeater és Besant eszméitől.

Huszas évei közepén intenziv szellemi tisztuláon és felébredésen ment keresztül,amely a megvilágosodásig vezetet.

Ekkor már át kellett volna vennie a Kelet Csillaga szellemi rend irányitását és magára öltenie a teozófusok világtanitójának palástját,ám a világtanitó sarj mindent megkérdőjelezett,és teljessen kiábrándult a szervezetek,mesterek,guruk és spirituális ösvények elképzeléseiből.

Harminchárom éves korában fel is oszlatta a rendet."Álláspontom szerint az Igazság ösvények nélküli vidék,amit semmiféle uton,semmiféle valláson vagy szektán keresztül nem lehet megközeliteni.Minthogy az Igazság határtalan,nem függ a körülményeiktől és semmilyen ösvényen nem lehet eljutni hozzá,igy rendszerekbe szervezni sem,amelyek embereket egy adott ösvényen hvatottak vezetni vagy arra rákényszeriteni.Abban a pillanatban ugyanis,hogy az ember követni kezd valakit,nem követi többé az igazságot.Egem csak a leglényegessebb dolog foglalkoztat:az embert felszabaditani.Arra vágyom,hogy megszabaditsam minden börtönből és félelemből,nem pedig,hogy új elméleteket,vallásokat alapitsak.Csak az érdekel,hogy tökéletessen és teljességgel szabaddá tegyem.

Tehát végül is megtette amire született bejárta a világot,megosztotta ismereteit az emberekkel,ami a megszabadulásról szólnak.És nagyon sokan tett egy harmonikusabb és békésebb társadalom létrejöttéért,iskolákat,elvonulási központokat  hozott létre,amik az elme megszabadulását segitik elő.

Nem vagyok guru, nincsenek tanítványaim, nem vagyok igazságok megtestesítő bölcse. Mindannyian, emberi kondícióinknál fogva tanítványok vagyunk, az Igazság tanítványai. De az Igazságot soha nem egy személyben kell keresni. Nem leszek mankója senkinek.

Soha nem mondtam, hogy nincs Isten, csak azt mondtam, hogy Isten annyiban létezik, amennyiben az emberi lényben manifesztálódik.

Nincs jóság és nincs gonoszság. Jóság az, amitől nem félünk. Gonoszság az, amitől rettegünk. Ha levetjük ezt a rettegést, akkor betöltjük az ember spirituális végzetét...

Ne azt kérdezzétek, ki vagyok én. Soha nem fogjátok megtudni. Kétezren ültök itt velem szemben, ha megértenétek, miről beszélek, holnapra átformálhatnátok a világot...

Az Igazság törvénytelen föld, nincs kitaposott út, sem egyház, sem szekta nem vezethet el hozzá. Ha hiszel valamiben, kérlek, ne szervezd azonnal valamivé azt, amiben hiszel: ezzel megölöd...

Tizennyolc éve várjátok a Világtanítót, hogy végre megszólaljon, és legyen mire figyelnetek, legyen kit követnetek.

Amíg ez a figyelem külső forrásokból táplálkozik, a Lényeggel soha nem léphet kapcsolatba. Állandó függőségben éltek: mástól várjátok a spirituális útmutatást, megint mástól a boldogságot, az együvé tartozás biztonságát. Mindez nem más, mint végzetes, félelem szülte félreértés, káprázat, mely tökéletesen elfedi előletek a lényeget.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.