Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keresztelő János és Jézus testvérei

2009.04.03

Keresztelő Szent János és Jézus testvérei

 

Sokan tudjuk Jézusnak voltak testvérei erre bízonyitékként fel is vannak sorolva testvérei nevei,sőt Máriának is voltak még gyermekei lásd Kálvin Biblia Máté 1 részében-elsőszülött fiúként mutatják be Jézust,akinek ezzel nem kérdőjeleződik meg származása,tanítása,élete-sőt ebben a passzusban van egy családfás rész is érdemes elolvasni és megnézni az ószövöt, hiszen a testi dolgok is nagyon fontosak. Valamint itt van még Keresztelő János,aki mellett csak úgy elmegyünk,pedig Jézus életének meghatározó személyisége- lásd a Jordánban való keresztelést.

Keresztelő János: Heródes idejében született egy Zakariás nevű pap Ábia papi osztályából született emberként és Erzsébet gyermekeként-Áron lányai közül való nő. Tehát látjuk Jézus a királyi, míg János a főpapi osztály tökéletes példája. János szülei igazak voltak, feddhetetlenül éltek a törvény szerint. Gyermekük még nem volt hiszen Erzsébet meddő nő volt, sőt már idős ember. Zakariás amikor papi szolgálatot végzett és az Isten templomában, akinek a neve a bibliában Ex.3,14 vagyis mértani számként is kifejezhető mely bár végesnek tűnik még is végtelen akár az élet- amúgy a zsidók régen parabolaszerűen képzelték az időt-2 parabola összeforgatása pedig megmutatja az emberi végességet és az Isteni végtelenséget, mely bár mindig együtt van, de az ember életében mindig szétbomlik, szembekerül-megjelent neki az Úr angyala-Zakariás név Zacharel angyallal nagyon összefügg,aki az isteni emlékezet angyalaJ.  Zakariás zavarba jött, erre az angyal megszólalt : Ne félj Zakariás, meghallgattak könyörgéseid Erzsébet fiút szül majd kinek a neve János lesz. Bort és részegítő italt nem fog inni és már születése előtt be fog telni Szentlélekkel. Sok embert fog Istenhez vinni. Illés szellemével- Illés szelleme szó, mit jelent?- és fog cselekedni, hogy az atyák szívét a fiakhoz fordítsa, a hitetleneket pedig az igazak okosságára, s így alkalmas népet készítsen elő Jézusnak. Zakariás persze nem hitte el amit látott és hallott. Erre az angyal bemutatkozott, hogy Gábrielnek hívják és az ő feladata, hogy örömhíreket vigyen az embereknek. De mivel nem hit, ezért mindaddig nem tudott beszélni amíg János meg nem született, ezt a többi ember, aki várta észre vette és tudták, hogy látomása volt a templomban. Amikor pedig hazament Erzsébet már várta és ekkorra már terhes volt.

Mária és Erzsébet találkozása egyben Jézus és János első találkozása volt még megszületésük előtt. Mária amúgy Erzsébet rokona volt így János és Jézus is rokonok voltak- így teljesedhetett be a régi  zsidó monda- messiás várás, hogy egy papi   és egy királyi származású ember születik egy családba. Amikor a 2 hölgy találkozott Erzsébet gyermeke megmozdult és Erzsébet betelt Szentlélekkel- tehát Jézus már ekkor Krisztus volt-. Hangosan felkiáltott és áldotta Máriát. Aztán eljön az ideje, hogy Erzsébet szüljön és fiút szült. A környékről akik halották a történetet elmentek hozzá. A 8. napon-vasárnap az új és a régi teremtés napja, amikor a régi átengedte a helyét egy újabb életfelfogásnak, energiának- pedig jöttek körbemetélni a gyermeket és apja tán Zakariásnak akarták nevezni. Anyja viszont Jánosnak akarta,hogy hívják. Erre meglepődtek, hiszen s rokonságban sem volt ilyen nevű. Hát apját is megkérdezték a névről, ő pedig táblát fogott és felírta, hogy János. Erre megnyílott a szája és elkezdte magasztalni Istent. Betelt Szentlélekkel,Krisztusi energiával és a Messiásról illeve fiáról szólt, aki a messiás prófétája, papja- egy isteni királyt nem is avathatott fel királlyá, mint egy isteni pap. János ezután növekedett és erősödött testben és lélekben és a  pusztában volt mindaddig a napig amíg nyilvánosan fel nem lépett.

Fellépésekor a zsidó papok pedig megkérdezték Ki is ő valójában? Ő ezt felelte: Nem én vagyok a Krisztus . Erre megint megkérdezték tőle, ki vagy: A  pusztába kiálltó szó vagyok: Tegyétek egyenessé az Úr útját. Majd megkérdezték, miért keresztel, erre ezt mondta: én vízzel keresztelek, de köztetek áll, akit ti nem nem ismertek. Ő az aki utánam jön és akinek a sarujának szíját megoldani sem vagyok méltó-víz általi keresztelés a mai papok, Jézus a lélek erejével tűzzel keresztel.

Másnap látta, hogy Jézus közeledik hozzá, erre így szólt János: Íme az Isten báránya. Ő az akiről mondtam, utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én. Én nem ismertem őt, de azért jöttem vízzel keresztelni, hogy őt megismertessem Izraellel.  Bár felismerte János mégis méltatlannak tartotta magát, hogy megkeresztelje . Jézus azonban így szólt: hagyd ezt most, mert így illik teljesítenünk minden igazságot. Ekkor engedett neki. Miután pedig Jézus megkeresztelkedett, mindjárt feljött a vízből, és az ég megnyílt neki, és látta az Isten Lelkét, mind galambot leereszkedni és rászállni. És ez a hang szólt: Íme az én szeretet fiam, akiben kedvem telik.

Másnap pedig ott állt János 2 tanítványával együtt. Mikor meglátta Jézust, amint arra haladt, ezt mondta: Íme az Isten báránya. A két tanítvány pedig mikor ezt halotta Jézus követői lettek: az egyik András volt.

Ezek után ketté vált az útjuk: Jézus Júdea földjére ment és ott tevékenykedett. János pedig Szálim körzetben tevékenykedett. Ebben az időben már többen mentek Jézushoz, mint Jánoshoz, neve napról napra ismertebb lett. A János tanítványok meg is kérdezték, hogy miért van ez így? János erre azt felelte: az ember semmit sem szerezhet, csak amit a mennyből adnak neki. Hiszen megmondtam nem én vagyok a Krisztus, hanem csak az vagyok, akit ő előtte küldtek. Akié a menyasszony, az a vőlegény, a vőlegény barátja pedig ott áll és amikor hallja ujjongva örül a vőlegény hangjának-lásd kánaáni menyegző- . Ez az öröm most teljesedett be. Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbednem. János mikor börtönbe kerül ekkor is utána kérdez Jézusnak és örömmel hallja annak tetteit. Halálakor pedig Jézus kijelentette, ő volt Illés. Halála után Jézus elvonult és imádkozott érte.

Jézus testvéreiről: Jézust sokszor nem értik, sőt szeretnék ha más életet élne, de mégis kitartanak mellette, támogatják, hátteret nyújtanak neki. Bár Jézus mindazokat a testvéreinek tekintette, akik hallgatták őt. Bár sok ember furcsálta, hogy egy ács fia tanítja őket: nem ez a Józsefnek és Máriának a fia és nem a testvérei Jakab, József, Júdás, sőt lánytestvérei is voltak. Jézus erre azt mondta:nem vetik meg a prófétákat, csak a saját hazájukban és családjukban. Sőt Jézus halálakor feltűnik Mária, aki Jakab, József anyja és a Zebedeus fiúk anyja- tehát a 2 apostol Jézus féltestvére.

Amúgy pedig a régi keresztelések kézrátétellel történtek, lásd Pálnál. Ami után az emberek megnyíltak egy másik világnak nyelveken kezdtek szólni és prófátálni.

Most akkor tűz vagy víz-új vagy régi?

Péter

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vadna szabadsag tér 15 //emali vargazoltan243@gmail.com

(varga zoltan, 2017.08.08 16:18)

PROBALOK SEGITSÉGET KÉRNI!!tüzelö VÁSÁSRLÁSRA kérek segitséget!!Engedjétek meg, hogy bemutatkoztam, Varga Zoltánnak hívnak, 2 gyermekemmel és beteg feleségemmel Vadnán élünk, egy komfortos kis családi házban. Becsületes keresztény emberekként nehéz helyzetünkből csak a Jóisten segíthet nekünk, ezért is gondoltam Önökre! Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 23 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemet, Csillát gondozom (vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 vagy zola67@gmail.hu/butorlap fakéreg is jo 70 518 9043// NEM PÉNZT KÉREK FÁT!!fabian lajos sajovelezd fatelep 20 958 58 52,,,kb egy honapja diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület folyamatban van leszazalékolas elinditasa//ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862


nekünk nyáromn is füteni kell fürdéshez vizet melegiteni KÉREM SEGITSENEK 70 518 9043

tök jooooo

(somahbh, 2010.10.18 16:51)

jo de nem értem

jhgefsh

(kgjkg, 2010.10.18 16:49)

hhhhhhhhhjwsztjn